CTST - Bultsträckare

CTST-serien är Tentecs standardsträckare. Med sex olika domkrafter täcks ett område från 3/4” till 4” (M20 till M100). Bultsträckarna är konstruerade för att passa de flesta flänsar enligt ANSI B16.5, ANSI B16.47 Series 1, MSS-SP44, API-6A, API-17D och DIN.

Mer


Compact 8 – Bultsträckare för Subsea

Tentec subsea bultsträckare består av åtta verktyg och passar mer än 400 standardflänsapplikationer. Till exempel kan de användas på Vector SPO Kompaktflänsar. För att minimera underhållskostnaderna och öka tillgängligheten är Compact 8 tillverkade i rostfritt stål.

Mer


Aero – Bultsträckare för vindkraftsindustrin

Tentec hydrauliska bultsträckare i AERO-serien är utvecklade tillsammans med vindkraftsindustrin under många år. Resultatet en snabba, säkra och användarvänliga verktyg. Hydraulikpumpar i elektrisk utförande kompletterar verktygen.

Mer


Hydraulisk Mutter

Tentec hydrauliska muttrar ersätter traditionella muttrar och man får en exakt förspänningskraft i förbandet. Metoden lämpar sig mycket väl i applikationer med vibrationer eller i förband som öppnas och stängs ofta.

Mer


CD & SD - Hydrauliska Mutterdragare

Hydrauliska mutterdragare med fyrkantstapp eller sexkantsfattning direkt i verktyget. SD-serien är tillverkade i ett stycke vilket ger ett stabilt verktyg med relativt låg vikt. CD-seriens byggmått gör verktyget idealiskt i trånga utrymmen. Samma hydraulcylinder kan användas till olika sexkantskassetter.

Mer


MST – Multi Stud Tensioning

Bultsträckarsystemet MST (Multi-Stud-Tensioning) är utvecklat för att snabbt och säkert spänna samtliga bultar i ett förband.Typiska applikationer är manluckor på primär- och sekundärsystem, reaktorflänsar etc. Metoden ger en exakt och förutsägbar spännkraft till samtliga bultar i förbandet.

Mer


BTS - Bolt Tightening Software.

Tentec bultsträckarprogram medför att man kan beräkna och administrera sina flänsar och förband både enkelt och säkert. Programmet kan laddas ner kostnadsfritt från hemsidan.

Mer